Inngangen til 2021-sesongen


Etter eventyrsesongen 2020, der Bodø/Glimt slo bortimot det som var av rekorder i norsk fotball, var mange spente på hva man kunne forvente av Bodø/Glimt i 2021. Vi hadde mistet Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge, viktige spillere fra året før. Victor Boniface måtte operere og var ute hele 2021-sesongen, og det var stor interesse rundt toppscorer Kasper Junker. Vi hentet inn relativt ubeskrevne blad som Erik Botheim, Sigurd Kvile, Vegard Kongsro og Axel Lindahl, i tillegg til en mer etablert Eliteseriespiller i Sondre Sørlie fra Kristiansund. 

Verden og norsk fotball var i starten av 2021 fortsatt kraftig preget av koronaepidemien, og det ble ikke bare tatt positivt imot at Bodø/Glimt valgte å reise på treningsleir til Spania. Da hadde vi, i løpet av våre to første uker tilbake i trening, allerede hatt to avbrudd i treningsarbeidet på grunn av koronautbrudd i spillergruppen. I ettertid må vi kunne si at valget å reise til Spania ble helt riktig. Klubben og ledelsen sto fjellstøtt i avgjørelsen, vi bodde isolert, med maksimale smittevernstiltak og hadde ikke et eneste koronatilfelle på våre seks uker i Spania. Slik fikk vi også forberedt oss optimalt til det som skulle vise seg å bli en meget hektisk og spennende sesong. 

Interessen rundt Kasper Junker tiltok i styrke, og et godt stykke ut i treningsleiren ble han solgt til Urawa Red Diamonds i Japan, ikke uten kontroverser. Vi hentet da inn to unge spisser i Lasse Nordås fra Strømmen og Tomas Rataj på lån fra Tjekkia. Vi fortsatte også å forsterke trenerteamet og hentet inn Robert Hauge sammen med oss for å styrke måten vi jobber på rundt spillerlogistikken. 

Etter returen fra Spania spilte vi tre treningskamper, mot Tromsø, Brann og Molde, og kunne slik gå godt rustet inn i en ny og spennende Eliteserie-sesong.