Sesongen 2021

Som i 2020 startet vi sesongen råsterkt med fire seire og en uavgjort på de første fem kampene: Bodø/Glimt ville definitivt være med også i 2021. Vi tapte serierunde 6 borte mot Odd, men slo kraftig tilbake med komfortable seire mot Mjøndalen og Strømsgodset i rundene etter. Vi lå slik helt i toppen foran en periode med toppkamper på løpende bånd, i tillegg til Champions League kvalifisering mot det polske topplaget Legia Warsawa. Dessverre for oss begynte et ekstremt tett kampprogram å kreve sine offer, vi fikk en del skader og hadde nok noen av våre svakeste prestasjoner for sesongen. Det vistes også på resultatene, med én seier på åtte kamper. At vi røk ut mot Legia betydde også at vi måtte ta den lange og tunge veien med mange kvalifiseringskamper for å komme inn i Conference League. Men det viste seg å være hell i uhell: Erfaringene vi fikk mot Valur fra Island, Phristina fra Kosovo og Zalgiris Vilnius fra Litauen var viktig og lærerike. Vi måtte reise og takle forskjellige motstandere, omgivelser og forutsetninger. I tillegg måtte vi prestere i tøffe Eliteseriekamper kun dager etter. Det herdet spillerne og kulturen vår, og både spillergruppa, A-teamet og resten av klubben fortjener stor skryt for hvordan de håndterte det ekstremt tette kampprogrammet. Når vi endelig fikk kjempet oss inn i gruppespillet følte vi at vi var klare for alt. Vi forsterket troppen inn mot høstsesongen med Amahl Pellegrino, Joel Mvuka, Mathias Kait og Gilbert Koomson. Opplevelsene mot Roma, Zorya og CSKA Sofia var fantastiske for både oss og publikum, og noe de fleste av oss vil huske resten av livet. I tillegg presterte vi stadig bedre også i seriespillet. 

Etter en råsterk periode var forutsetningen at vi hadde skjebnen i egne hender foran siste serierunde mot Mjøndalen. Med tidlige scoringer fra Erik Botheim og Amahl Pellegrino, samt en siste spiker i kista fra Fredrik Andre Bjørkan i sin siste kamp før han reiste til Hertha Berlin, kunne vi slippe jubelen løs sammen med den gule veggen som hadde tatt turen fra Bodø. 

Kort oppsummert har 2021 vært nok en helt fantastisk sesong for A-laget og for alle som er glade i Bodø/Glimt. Opplevelser som kampene mot Roma eller banestormingen og gullfeiringen i Mjøndalen, og i Bodø, er noe vi aldri kommer til å glemme. Det inspirerer og motiverer til å gå på en ny sesong med full trøkk og ny energi. Vi vil fortsette å fokusere på prestasjon og utvikling og på å ta små steg fremover hver eneste dag. Det er det vi får gjort noe med og kan kontrollere. Og hittil har i hvert fall det vært en måte å jobbe på som har fungert svært godt for oss og vår gruppe. 

Igjen, fra oss på sport rundt A-laget: Tusen takk for et fantastisk 2021. 

Med vennlig hilsen
Kjetil, Morten, Jonas, Robert, Aasmund, Håvard og Medisinsk.