E-sport

I Bodø/Glimt har vi gjennom 2021 hatt to FIFA-spillere tilknyttet oss, Max Garcia og Isak Øvrevold, som har deltatt i nasjonale turneringer arrangert NTF (Altibox eSerien 2020/2021) og NFF (eNM 2021/2022). FIFA-sesongen 2021 deles dermed inn i to konkurranser over to separate tidsperioder, hvor NTFs Altibox eSeriens siste runder og sluttspill gikk i januar-mars 2021 og NFFs eNM startet i november 2021, og pågår enda. E-sportsorganisasjonen SKADE på Helgeland var også i 2021 klubbens samarbeidspartner for FIFA og e-sport.

I Altibox eSerien tok Garcia og Øvrevold en 14. plass, og kvalifiserte seg dermed til en play-off for å nå sluttspillet i turneringen. Gjennom ett tap (Sandnes Ulf) og 2 seire (Start, HamKam) sto Tromsø IL for tur, før en siste avgjørende kamp. Det ble et spennende oppgjør mot TIL. Dessverre avgjorde TIL kampen i sin favør i det 119. minutt, og eSerien-spillet var over for denne gang for Bodø/Glimt. 

NFF er arrangør av eNM, og også her representerte Garcia og Øvrevold Bodø/Glimt. Klubben røk ut i ekstrasjansen for kvalifisering til runde 3.

Klubben ønsker å rette en stor takk til spillerne, samarbeidspartner SKADE og Øvrevolds far som har stått som frivillig og tilrettelagt for optimale spilleforhold gjennom utfordrende forhold grunnet pandemi, uforutsigbarhet og tett kampprogram. I sammenheng med prosjektet med Bodøs nye storstue og dens muligheter for videre samarbeid med nye og eksisterende aktører innen sporten, samt Glimts egen utvikling av e-sportsatsing, vil klubben i 2022 vurdere flere muligheter for videreutvikling av e-sport i klubben.