A-laget


Noen høydepunkter

2020 vil gå inn i historiebøkene som året da FK Bodø/Glimt tok klubbens, og Nord-Norges første seriemesterskap.

I tillegg til prestasjonene i innenlandsk serie presterte laget også godt på en internasjonal arena, med klare seire mot Zalgiris Kaunas og Zalgiris Vilnius, før Milan ble for sterke på San Siro i Milano.

Vi opplevde svært stor interesse rundt mange av spillerne våre, og Jens Petter Hauge ble solgt til Milan og det absolutte toppnivået av europeisk fotball.

Glimtsspillernes utvikling og prestasjoner de siste sesongene har ført til en eksplosjon av landslagspillere. I siste A-landslagsuttak hadde vi med Patrik Berg og Marius Lode, i tillegg til nevnte Jens Petter Hauge. I tillegg ble Håkon Evjen, en nøkkelbrikke i Glimt 2019, tatt ut til det såkalte nød landslaget til bortekampen mot Østerrike. Som ikke dette var nok er de tidligere Glimtguttene Stefan Johansen, Mathias Normann, og Alexander Sørloth bortimot fast inventar på laget og gode ambassadører for både Glimt og nordnorsk fotball.

Sesongen 2020 ble sterkt preget av utbruddet av Covid 19 viruset, noe som medførte perioder med treningsnekt, utsettelse av sesongstart og et komprimert kampoppsett. Vårt lag og spillere taklet det bedre enn de fleste andre lag og vi klarte å holde både trykk og intensitet oppe over 30 kamper.