Fremtidsutsikter


Sesongen 2020 ble sportslig sett en sesong hvor drømmer ble realisert. Klubbens og Nord-Norges første seriemesterskap vil for alltid være skrevet med gullskrift i historiebøkene. Etter sølvet i 2019 fikk vi i 2020 også anledning til å spille kvalifiseringskamper til Europa League. Europaeventyret tok slutt i 3. kvalifiseringsrunde mot AC Milan på San Siro, og vi var nær ved å lykkes på bekostning av et av de største og mest tradisjonsrike klubbene i Europa.

Hele 2020 har var et eventyr hvor klubbens prestasjoner ble sett og omtalt av fotballelskere verden over, og gjengitt i en rekke av verdens største aviser og tidsskrifter. Så hvor går ferden nå? Klubben er ekstremt opptatt av utvikling, og ved inngangen til en ny sesong vil det handle om å ta klubbens arbeid ytterligere et steg fremover. Med bakgrunn i erfaringene fra de siste årene vil vi søke å bruke den kunnskap som er ervervet til å bli bedre på alle områder.

For FK Bodø/Glimt vil ikke målsettingene handle om plassering på Eliteserietabellen, men om prestasjon, utvikling, lojalitet og samhold. Det er sammen vi skal skape nye store øyeblikk og prestasjoner, og som skal gjøre nordlendinger stolt. Vi skal leve klubbens visjon i all vår aktivitet. I 2021 skal klubben, som eneste klubb i Norge, ut i kvalifisering til Champions League og vi ruster oss for å kunne spille slike kamper i Bodø og på Aspmyra.

I løpet av 2021 arbeides det nå hardt med å få plass en arena som kan romme 8 000 tilskuere, slik at vi kan tilfredsstille UEFA krav til eventuell play off i Champions League eller gruppe spill i Europa League eller Conference League. I en første fase vil det allerede i juni gi oss muligheter til å utvide publikumskapasiteten til 5500 tilskuere. Videre vil klubben jobbe med ytterligere å styrke og forbedre infrastrukturen i samme spor som det har vært gjort siden vinteren 2018. I løpet av året vil også styret måtte ta stilling til videre arenautvikling i et 4-10 års perspektiv.

For å kunne fortsette utviklingen i klubben for øvrig vil vi måtte ha Eliteseriestandard på alle våre interne og eksterne leveranser. Dette krever hardt, nøkternt og ærlig arbeid, noe som er representativt for hvordan klubben har vært drevet over mange år. Vi må GI ALT for å kunne oppnå fortsatt sportslig, organisatorisk og økonomisk fremgang. Vi må fortsette vår strategi om å drive klubben på en bærekraftig måte, gjennom å forbedre alle deler av virksomheten. 

Det vil være viktig at klubbens virksomhet er basert på en økonomisk bærekraftig drift, og vi har gjennom 2019 og 2020 erfart at vi fortsatt kan og må styrke inntektsbasen bl.a gjennom et strategisk og målrettet arbeid innenfor spillerlogistikk, samt skape verdier gjennom å utvikle spillere og skape sportslige resultater. Vi ser imidlertid nå muligheten for å bygge og etablere en bærekraftig og solid toppklubb i Norge uten å måtte være avhengig årlig sportslig suksess og spillersalg. Klubben har de siste årene styrket partnerinntekter og har stor tro på at også publikumstilstrømningen vil bli større når vi kommer ut av Corona-pandemien. Dette vil gi oss en solid og god økonomisk plattform for fremtiden, og gi oss et annet utgangspunkt til å være konkurransedyktig i forhold til våre konkurrenter.

Klubben har de siste årene også tatt et større samfunns- og miljøansvar i forhold til vårt Action Now program. Klubben har posisjonert seg som en kraftfull møteplass og kommunikasjonsplattform for fremtidige bærekraftige løsninger. Vi har de siste 2-3 årene beveget oss fra å tenke tradisjonelle partnerskap til å arbeide strategisk sammen med våre partnere om å bidra og skape ei bærekraftig framtid. Det er nå flere toppklubber i Norge og internasjonalt som er inspirert av Bodø/Glimt og som vil sette i gang med tilsvarende arbeid. Klubben blir av mange sett på som innovativ, og det gir oss et godt utgangspunkt for framtida.

I 2020 fikk klubben mange priser, men kanskje en som ikke er like mye omtalt er at klubben fikk prisen som den mest veldrevne klubben i Norge. Det er en annerkjennelse til det arbeid som er lagt ned de siste årene, og samtidig en inspirasjon til fortsatt å arbeide hardt med blikket fremover!