Fremtidsutsikter


Sesongen 2021 ble sportslig sett igjen en sesong hvor drømmer ble realisert. Klubben tok sitt andre seriemesterskap på rad. Etter gullet i 2020 fikk vi i 2021 anledning til å spille kvalifiseringskamper til Champions League, men hvor vi dessverre ble utslått av Legia Warszawa i første kvalifiseringsrunde.

Vi måtte derfor fortsette Europaeventyret i Conference League, og hvor klubben tok seg inn i gruppespillet. Gruppespillet ble gjennomført på svært solid måte og med flere svært gode prestasjoner, og hvor klubben stod igjen med 3 seire og 3 uavgjorte kamper. Høydepunktene var nok 6-1 seieren hjemme mot Roma og bortekampen mot tilsvarende lag, som da endte uavgjort 2-2.

Klubben fikk 2. plass i gruppen, og har nå i 2022 tatt seg forbi første knock out runde ved å slå Celtic 5-1 over to kamper. Når årsmøtet avholdes er vi fortsatt med i Conference League og midt mellom kampene i 8.delsfinalen mot AZ Alkmaar.

Hele 2021 har væt et eventyr hvor klubbens prestasjoner ble sett og omtalt av fotballelskereverden over, og klubben har fått stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Klubben er sterkt drevet av en kultur som er ekstremt opptatt av utvikling, og ved inngangen til 2022 vil det handle om å ta klubbens arbeid ytterligere et steg fremover. Med bakgrunn i erfaringene fra de siste årene vil vi søke å bruke den kunnskap som er ervervet til å bli bedre på alle områder.

FK Bodø/Glimt har som kjent godt bort fra å arbeide etter målsettinger som handler om plassering på Eliteserietabellen, men i stedet er det fokus på prestasjon, utvikling, lojalitet og samhold. Det er sammen vi skal skape nye store øyeblikk og prestasjoner, og som skal skape stolthet. Vi skal leve klubbens visjon i all vår aktivitet. I 2022 skal klubben igjen, som eneste klubb i Norge, ut i kvalifisering til Champions League og vi ruster oss for å kunne spille kamper i europeiske gruppespill i Bodø og på Aspmyra.

For 2022 er arbeidet i gang med å utbedre Aspmyra slik at vi kan ta i mot 8 000 tilskuere, og tilfredsstille UEFA krav til eventuell play off i Champions League eller gruppespill i Europa League eller Conference League. Dette skal etter planen være på plass til seriestart 3. april. Videre vil det i 2022 bli arbeidet videre med planene å realisere en ny storstue i løpet av 2-3 år.

For å kunne fortsette utviklingen i klubben for øvrig vil vi måtte ha Eliteseriestandard på alle våre interne og eksterne leveranser. Dette krever hardt, nøkternt og ærlig arbeid, noe som er representativt for hvordan klubben har vært drevet over mange år. Vi vil ha et sterkt fokus på fortsatt sportslig, organisatorisk og økonomisk fremgang, og drive klubben på en bærekraftig måte, gjennom å forbedre alle deler av virksomheten.

Det vil være viktig at klubbens virksomhet er basert på en økonomisk bærekraftig drift, og vi har gjennom 2019, 2020 og 2021 erfart at vi fortsatt kan og må styrke inntektsbasen bl.a gjennom et strategisk og målrettet arbeid innenfor spillerlogistikk, samt skape verdier gjennom å utvikle spillere og skape sportslige resultater. Vi ser imidlertid nå muligheten for å bygge og etablere enbærekraftig og solid toppklubb i Norge uten å måtte være avhengig årlig sportslig suksess og spillersalg. Klubben har de siste årene styrket partnerinntekter og har stor tro på at også publikumstilstrømningen vil bli større når vi kommer ut av korona-pandemien. Dette vil gi oss en solid og god økonomisk plattform for fremtiden, og gi oss et annet utgangspunkt til å være konkurransedyktig i forhold til våre konkurrenter.

Klubben har de siste årene også tatt et større samfunns- og miljøansvar i forhold til vårt Action Now program. Klubben har posisjonert seg som en kraftfull møteplass og kommunikasjonsplattform for fremtidige bærekraftige løsninger. Vi har de siste 2-3 årene beveget oss fra å tenke tradisjonelle partnerskap til å arbeide strategisk sammen med våre partnere om å bidra og skape ei bærekraftig framtid. Det er nå flere toppklubber i Norge oginternasjonalt som er inspirert av Bodø/Glimt og som vil sette i gang med tilsvarende arbeid. Klubben blir av mange sett på som innovativ, og det gir oss et godt utgangspunkt for framtida.